Özkurnaz'a Büyük İlgi

Özkurnaz

Tarım-Koop Eski Genel Başkanı ve ÇTSO Yönetim Kurulu eski üyesi Ak Partiden aday adayı oldu

Çanakkale’den Ak Parti milletvekili aday adaylığını açıklayan Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği (TARIM-KOOP) Eski Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, başvuru dosyasını il başkanlığına teslim etti. Özkurnaz, aday adaylığını açıkladığı seremonide büyük alkış alırken bu özel anında yanında olmak için partiye gelen destekçileri salonu doldurdu.

İl Başkanı Erdener Can ve Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü ile parti binasında bir araya gelen Mehmet Özkurnaz burada yaptığı açıklamada, Ak Parti’nin 12 yıllık iktidar sürecinde devrim niteliğinde değişimler gerçekleştirdiğini bildirdi. Türkiye’de 24 milyon hektar ekilebilir arazi yapısıyla üretimin arttığını kaydeden Özkurnaz, “Bunun sonucunda 61 milyar dolarlık tarımsal ürün ihracatı gerçekleşmiştir.

Tarımda Avrupa’da birinci, dünyada altıncı sırada ülkemiz yerini almıştır. Çanakkale, 1.7 milyar dolarlık tarım ürünleri ihracatıyla payını almıştır. Bu bağlamda 514 bin nüfuslu Çanakkale ilimizde nüfusumuzun yüzde 55’i il ve ilçelerde, yüzde 45’i 572 köyümüzde yaşamlarını sürdürmektedirler. İlimiz turizm, üniversite ve tarım kenti olmalıdır. İlimiz, kent ekonomisindeki gelişini sağlamak adına sivil toplum örgütleri sorunlarını her zaman üslupta yumuşak, talepte ısrarcı olma anlayışıyla çözüm arayışı içeresindedirler. Yeni Türkiye projesinde ilimizin ve ülkemizin iyi bir yerde olması için çalışmalıyız. Bu farklılıkların sonucu şimdi Türkiye’de bir dönem sona erip, yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Yeni Türkiye hedefi, eskimiş Anayasa’yı kaldıracak gücü oluşturacak oya dönüşmesinin zamanıdır. Bu duygularımla bugüne kadar Çanakkale ve tüm ülkede edindiğim bilgi, tecrübe, deneyimimi paylaşmak için aday adayıyım” dedi.